2 replies to “Hout vasthouden

  1. Ik kan niet nalaten het aan te raken, er van alle kanten naar te kijken en de grillige vormen te volgen. Hout is zo veelzijdig. Ook zo’n doorsnede, vooral als ze wat vochtig is waardoor de tekening beter uitkomt. Op de rommelmarkt hier in ons dorp heeft Manlief afgelopen zaterdag een paar schijven gekocht. Die is hij nu met eindeloos geduld en veel schuurpapier aan het polijsten. Als ze echt zijdezacht zijn, wordt het snijvlak met fijne kleurloze olie (geen boenwas, van die olie om snijplanken mee te behandelen) ingewreven (verschillende keren) tot de ringen en artefacten duidelijk tot hun recht komen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star